Master Risicomanagement - NL

U draagt bij aan de risicobeheersing binnen uw organisatie en bent toe aan een verdieping van uw kennis en vaardigheden. Tijdens de Master Risicomanagement leert u alles over theoretische modellen en methoden die een rol spelen bij risicomanagement op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Wat u leert op vrijdag, brengt u op maandag al in de praktijk. U maakt reële praktijkopdrachten en oefent uw advies- en managementvaardigheden. U rondt de opleiding af met uw masterthesis.

Study load

De deeltijdvariant van de Master of Risicomanagement duurt 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Per week besteedt u 15 à 20 uur aan zelfstudie (inclusief colleges).

Studie-investering

Master Risicomanagement
De tweejarige deeltijdmaster Risicomanagement wordt gegeven in het Nederlands en is opgebouwd uit diverse modules waarin u alle aspecten van risicomanagement leert beheersen. U maakt kennis met het kader en het speelveld van risicomanagement. Diverse ervaren professionals uit het werkveld delen hun kennis met u. Zo krijgt u bijvoorbeeld een gastcollege over het opsporen van fiscale fraude.

Praktijk- en resultaatgericht
Alle colleges zijn interactief: u discussieert met studiegenoten en docenten, leert van elkaar en bespreekt casussen uit de praktijk. Tegelijkertijd doet u kennis op die u direct kunt toepassen in uw eigen organisatie. In alle modules maakt u individueel een opdracht waarmee u een relevant praktijkprobleem oplost. Daarnaast ontwerpt u risicomanagementmodellen en gaat u op bedrijfsbezoek om te zien hoe bijvoorbeeld KLM en Unilever omgaan met risico’s en kansen.

Benaderbaar
De masteropleiding Risicomanagement staat bekend om zijn persoonlijke benadering; u kent uw docenten persoonlijk en zij spelen in op uw achtergrond. U ontwikkelt uw vaardigheden als risicomanager en stippelt tegelijkertijd uw carrière en persoonlijke ontwikkeling uit. De groep waarmee u de colleges volgt, is klein en divers. U komt bij elkaar op een goed bereikbare plaats: de collegezaal ligt op een steenworp afstand van station Den Haag HS.

Contact the study

Meer weten over de Masteropleiding Risicomanagement of andere Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-info@hhs.nl, of bel ons via 070 - 445 89 00 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 19.30 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Contact the Academy of M&PC Contact us by phone (+31) (0)70 445 8900 or by email mpc-info@hhs.nl

Interested in
Master Risicomanagement - NL?

Apply now