Master Organisatiecoaching - NL

Organisatiecoach is een praktisch beroep en de Master Organisatiecoaching is dan ook zeer praktijkgericht. U gaat zelf aan de slag om een verandertraject op te zetten, uit te voeren en te begeleiden. Daarbij vergroot u uw kennis op het gebied van organiseren, leren, veranderen en onderzoeken. Ook het onderzoek is praktijkgericht en bedoeld om organisaties in beweging te zetten. Voor hen bent u een deskundige gesprekspartner op verschillende niveaus: voor opdrachtgevers, managers, P&O-diensten én medewerkers.

Study load

De Master Organisatiecoaching is een deeltijdopleiding van 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op donderdagochtend en -middag en besteedt daarnaast 8  tot 12 uur per week aan zelfstudie.

Studie-investering

In de Master Organisatiecoaching staat het coachen van verandertrajecten centraal. U werkt als coach intensief samen met mensen op alle niveaus binnen een organisatie om te komen tot een effectief samenspel. Zo helpt u organisaties om de gewenste veranderingen te bereiken. De Master Organisatiecoaching bestaat uit 10 modules, waarin u alle aspecten van het vak leert kennen. U maakt kennis met verschillende onderzoeksmethoden en onderzoekt daarmee de dynamiek, de cultuur en het gedrag binnen organisaties. Ook leert u gedrag en opvattingen herkennen die veranderingen in de weg staan en welke interventies u als coach kunt inzetten om dit te doorbreken. U kijkt daarbij steeds kritisch naar uw eigen rol. Elke module wordt afgesloten met een praktijkopdracht en een individuele reflectie, die wordt toegevoegd aan uw portfolio. Als afronding van de master voert u een onderzoek en begeleidingstraject uit binnen een organisatie. Daarbij kunt u steeds rekenen op individuele begeleiding van de docent en uitwisseling met een kleine intervisiegroep.

Your lecturers

De mensen achter de kennis

Fer van den Boomen

f.f.m.vandenboomen@hhs.nl

J.H. (Hans) van der Zwan

Programme Manager

j.h.vanderzwan@hhs.nl
+31(0)704458069

LinkedIn LinkedIn profile

Mark van Peufflik


Drag sideways

Contact the study

Contact the Academy of M&PC Contact us by phone (+31) (0)70 445 8900 or by email mpc-info@hhs.nl

Interested in
Master Organisatiecoaching - NL?

Apply now