HBO-V - Duaal

Bij verpleegkunde denk je al snel aan het verzorgen van zieke mensen. Toch komt de nadruk steeds meer te liggen op gezondheid en gedrag. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Het draait om de patiënt en zijn netwerk en de zorg in de wijk neemt toe. Als verpleegkundige werk je bijvoorbeeld samen met diëtisten, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten aan herstel en preventie. Of je hebt contact met basisscholen en politie om gezondheidsrisico’s op te sporen. Behalve een ondernemende zorgprofessional ben je onderzoeker, netwerker en organisator.

Admission

HBO-V Duaal, 2017-2018

Je werkt minimaal 24 uur per week als verpleegkundige in een zorginstelling met begeleiding op hbo-niveau (hbo-v). Je bent in het bezit van het diploma A, B of Z of Verpleegkunde op mbo-niveau. Tevens ben je BIG-geregistreerd. Zonder BIG-registratie kom je niet in aanmerking voor vrijstellingen.

Student for a day

Voel je al even student

7 April 2017

Open Day

Bekijk onze gebouwen, onze plekken om samen te werken en het skillslab waar je toekijkt hoe studenten onder meer leren injecteren, wassen en bloeddrukmeten. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

9 - 10 March 2017

Trial Study Day

Volg samen met andere aankomende studenten een dag lang aangepaste colleges, zoals medische biologie, een practicum of web-college bij de opleiding HBO-V duaal. Je ontmoet studenten en docenten en maakt kennis met verschillende werkvormen, waarbij het leren in de praktijk voorop staat. Je werkt veel in groepen samen en oefent bepaalde handelingen op medestudenten of getrainde simulatiepatiënten.

 

Student for a day

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte studiebijeenkomsten en neemt bijvoorbeeld een kijkje in het skillslab waar studenten van alles leren, zoals wonden verzorgen, zwachtelen, injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Je zit bij echte werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt begeleid door een van onze studenten.

Need help making a decision

We would like to help you make the right decision

It takes a bit of thought and research to find the right programme. The Hague University of Applied Sciences organizes various activities throughout the year to give you the best possible idea of the various study’s offered. You also learn what it’s like to study at THUAS. This way, you can click on the registration button without a doubt in mind. Or you’ll know for certain it’s not right for you. 
Contact our Study & Career Centre Contact us by phone (+31) (0)70 445 8595 or by email studycareer@hhs.nl

Interested in
HBO-V - Duaal?

Sign up